Καταστήματα επικίνδυνα για ληστείες και βανδαλισμούς

2020-03-26 13:10

Καθημερινά ζουν με το φόβο της ληστείας χιλιάδες επαγγελματίες, που είτε λόγω της φύσης της εργασίας τους είτε λόγω ώρες εργασίας βρίσκονται στο στόχαστρο των ληστών. Η αύξηση στα περιστατικά διαρρήξεων και ληστειών στα καταστήματα έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των παραβατικών και είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, πόσο μάλλον όταν σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύονται από σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και εν θανάτους.

καταστήματα  με ληστείες και βανδαλισμούς

Στην εποχή μας οι παράγοντες που προκαλούν την μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας είναι η ελλιπής αστυνόμευση, λόγω ανεπάρκειας του προσωπικού αλλά και ο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών. Αν και ένα σημαντικό ποσοστό των ληστειών αφορά μικροκλοπές στο δρόμο, καθώς και ληστείες σε σπίτια, ένας εξίσου μεγάλος αριθμός αφορά σε ληστείες που διαπράχθηκαν σε μαγαζιά, πρατήρια καυσίμων, σουπερμάρκετ, μίνι  μάρκετ, καταστήματα ψιλικών και άλλους επαγγελματικούς χώρους λιανικής πώλησης. 

βενζινάδικο ληστεία

Καθημερινά βλέπουμε στην τηλεόραση και στο διαδύκτιο επαγγελματίες όπως βενζινοπώλες, φαρμακοποιοί, περιπτερούχοι, χρυσοχόοι και άλλοι επαγγελματίες να μιλούν για έξαρση της εγκληματικότητας στο κλάδο τους, για επιθέσεις εναντίον τους που με το καιρό γίνονται όλο και πιο βίαιες, αλλά και για την ανασφάλεια που νοιώθουν, καθώς κανένα μέτρο προφύλαξεις δεν αποδεικνύεται, τελικά, αρκετό για να προστατεύσει αποτελεσματικά τη σωματική και ψυχική υγεία τους, ούτε φυσικά την περιουσία τους.

Τα πρατήρια υγρών καυσίμων φαίνεται ότι αποτελούν έναν από τους βασικούς στόχους των κακοποιών. Σε αρκετές περιπτώσεις οι κακοποιοί κάνουν χρήση όπλων, τραυματίζοντας σοβαρά, ακόμη και σκοτώνοντας τους υπαλλήλους. 

διάρρηξη φαρμακείο

Ένας άλλος επαγγελματικός χώρος είναι τα φαρμακεία. Πολλοί φαρμακοποίοι έρχονται αντιμέτωποι με ένοπλους ληστές και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες που είναι πιο ήσυχα με αποτέλεσμα τα φαρμακεία να έχουν κατεβασμένα ρολά για να προστατευτούν. Κάποτε οι διαρρήκτες στα φαρμακεία δρούσαν μόνο όταν ήταν κλειστά, σήμερα εισβάλουν και κατά τις ώρες λειτουργίας.

ληστές σε μίνι μάρκετ

Ακόμη τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα είναι ένας επαγγελματικός κλάδος που πλήττεται από συχνές επιθέσεις ληστών. Και σε αυτά τα περιστατικά, οι δράστες οπλοφορούν και δεν κάνουν διακρίσεις την ώρα που διαπράττουν τη ληστεία.

Τα κοσμηματοπώλεια είναι ένας επαγγελματικός κλάδος που αποτελεί πόλο έλξης για τους κακοποίους λόγω του είδους του εμπορεύματος που περιέχει.

Τα καταστήματα που αναφέραμε ανήκουν στις πιο ευπαθείς και ευάλωτες κατηγορίες επαγγελμάτων, που λόγω της φύσης τους γίνονται ευκολότερα στόχοι εγκληματιών. Σίγουρα όμως δεν είναι τα μόνα εκτεθειμένα σε υψηλό κίνδυνο ληστείας επαγγέλματα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ανθρώπους που τα ασκούν και για τις περιουσίες τους. 

συναγερμοί καταστημάτων κάμερες για καταστήματα

Οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι των μαγαζιών προσπαθούν με διάφορους τρόπους να προστατευτούν όπως τοποθετώντας ένα σύστημα ασφαλείας συναγερμού, έναν ασύρματο σύστημα παρακολούθησης με κάμερες και καταγραφικό, τοποθετώντας ρολά, θυροτηλεόραση κ.α. .

θυροτηλεόραση για γραφείο

Πίσω

Προσφορές συστήματα ασφαλείας - συναγερμοί - κάμερες - καταγραφικά - θυροτηλεοράσεις.

Τηλεφωνικό κέντρο: 210.5710.074