Οι συναγερμοί σπιτιών θεωρούνται απαραίτητοι για την ασφάλεια σας

2020-03-19 12:35

Το σπίτι μας είναι χώρος ηρεμίας και ησυχίας έλεγαν παλιά. Αλλά τα σημερινά σπίτια δεν έχουν εμπόδια για να κρατούν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες απ΄ έξω. Σήμερα, οι συναγερμοί σπιτιών θεωρούνται ως απαραίτητοι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του σπιτιού σας.

Το να τοποθετήσετε έναν συναγερμό σπιτιού δεν βελτιώνει μόνο την ασφάλειά της οικογένειας σας αλλά και των υλικών αγαθών που υπάρχουν. Η εταιρεία μας δίνει μία λίστα, με έξυπνες συσκευές των εγχώριων συστημάτων ώστε να κάνουν το σπίτι σας το ασφαλέστερο μέρος.  Οι συσκευές συναγερμών θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε την κατάσταση στην οποία βρίσκετε το σπίτι σας , την παρακολούθησή του καθώς επίσης και το πρόγραμμα που υποστηρίζει ο συναγερμός. Μερικά συστήματα ασφαλείας έχουν ηχογραφημένες οδηγίες για να σας κάνουν την ζωή πιο εύκολη. Η ομιλία σας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβετε το σύστημά σας λίγο καλύτερα. 

συναγερμοι σπιτιων με ειδοποιηση

τηλεχειριστηρια συναγερμου σπιτιουΜερικοί συναγερμοί σπιτιών περιλαμβάνουν επιπλέον αξεσουάρ όπως ασύρματα χρειριστήρια με μπρελόκ για τον έλεγχο του συστήματος από απόσταση. Περιλαμβάνει τα κουμπιά για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το συναγερμό ασύρματα. Μερικά τηλεχειριστήρια συμπεριλαμβάνουν ακόμη και το κουμπί έκτακτης ανάγκης (πανικού) που ενεργοποιείτε ο συναγερμός και προειδοποιείτε τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση κινδύνου. 

Μέσα από μια μελέτη για την προστασία σπιτιών διαπιστώθηκε ότι τα σπίτια χωρίς συναγερμούς είχαν 3 έως 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να παραβιαστούν. Επίσης ορισμένοι επιλέγουν να εγκαταστήσουν στο εσωτερικό και εωτερικό χώρο του σπιτιου εμφανής σημαδιά ενός συστήματος ασφαλείας για να αποτρέψει πιθανές διαρρήξεις, χωρίς ουσιαστικά την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας. Παρόλο που η προσπάθεια αυτή θα μειώσει τις πιθανότητες μιας απόπειρας διάρρηξης, ένα ψεύτικο σημάδι από μόνο του μπορεί να μην προστατεύσει πλήρως την κατοικία σας.

Η συνεχόμενη λειτουργία του συναγερμού ακόμη και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος από μία εφεδρική μπαταρία είναι σημαντική για την διατήρηση της ασφάλειας του σπιτιού σας, όταν ο κίνδυνος των διαρρήξεων και λεηλασιών είναι αυξημένος. Το σύστημα συναγερμού που θαεπιλέξετε για το σπίτι σας πρέπει να είναι αποτελεσματικός ακόμη και όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος. Κατά την αγορά του συστήματος ασφαλείας να κοιτάξετε ώστε το μοντέλο που θα αγοράσετε, να χρησιμοποιεί επαναφορτιζόμενες μπαταρίες με το χαμηλότερο κόστος συντήρησης 

Οι ανιχνευτές καπνού προσθέτουν ένα ακόμα στρώμα προστασίας στο σπίτι σας, ειδικά όταν είναι ενσωματωμένοι στο σύστημα συναγερμού του σπιτιού σας.  Δεν λειτουργούν μόνο σαν ανιχνευτές καπνού ώστε να δείχνουν μια πυρκαγιά και να σας δώσουν χρόνο για να διαφύγετε με ασφάλεια, αλλά όταν περιλαμβάνονται σε ένα πακέτο ασφάλειας για το σπίτι, θα ενημερώνεται αυτόματα ο ιδιοκτήτης και τα τηλέφωνα που έχουν καταχωρηθεί ακόμη και όταν δεν είναι οπλισμένος ο συναγερμός. 

συναγερμος με τηλεφωνικη ειδοποιησηΤα ασύρματα συστήματα συναγερμού προστατεύουν το σπίτι σας χωρίς την προσθήκη επιπλέον καλωδίων εκμηδενίζοντας τον κίνδυνο να σκοντάψει κάποιος αλλά και την εκτεταμένη εγκατάσταση εσωτερικών καλωδίων (μέσα από τους τοίχους). Στα ασύρματα συστήματα συναγερμού, κάθε αισθητήρας ή το πληκτρολόγιο επικοινωνεί με τον κύριο πίνακα ελέγχου μέσω ραδιοσυχνοτήτων ή με τις ήδη υπάρχουσες καλωδιώσεις του σπιτιού σας. Ένας διαρρήκτης δεν θα είναι ποτέ σε θέση να αφοπλίσει το ασύρματο σύστημα κόβοντάς τα καλώδια. Αυτό σας το εξασφαλίζει το ασύρματο σύστημα που είναι πλήρως ενσωματωμένο και με την παρακολούθηση όλων των τμημάτων του σπιτιού σας, χωρίς να πληρώσετε ακριβά για την απόκτησή του ή να σας δημιουργεί εμπόδια λόγω των καλωδιώσεων.

Απαραίτητα αξεσουά ενός συναγερμού είναι οι αισθητήρες που τοποθετούνται σε παράθυρα και πόρτες μειώνοντας τον κίνδυνο παραβίασης από έναν λήστη που εισέρχεται απαραιτήρητα και αποτελούν βασικό μέρος ενός συστήματος συναγερμού για το σπίτι. Ανιχνευτές κίνησης μέσα στο σπίτι επίσης αυξάνουν το επίπεδο της ασφάλειας. Οι πιο εξελιγμένοι ανιχνευτές κίνησης έχουν τη δυνατότητα να αγνοούν την κυκλοφορία μικρών ζώων ώστε να αποφευχθεί ένας λανθασμένος συναγερμός παραβίασης.

Ο κλασικός πίνακας ελέγχου είναι ζωτικής σημασίας για κάθε σύστημα συναγερμού στο σπίτι. Το κομβικό σημείο του συστήματος, ο πίνακας ελέγχου είναι συνήθως σε τοίχο ή σε μη εύκολα προσβάσιμο μέρος. Ο πίνακας ελέγχου λαμβάνει πληροφορίες από όλα τα άλλα δηλ. αισθητήρες, ανιχνευτές και πληκτρολόγια, υπολογίζει και διαβιβάζει τις σχετικές πληροφορίες στην εταιρεία παρακολούθησης. Εάν επιλέξετε να οπλίσει το σύστημα από τον πίνακα, όταν φεύγετε από το σπίτι, ο κυρίως πίνακας ελέγχου λαμβάνει επίσης την εντολή να αφοπλίσει τον κωδικό όταν επιστρέψετε στο σπίτι σας. Μερικοί μπορούν ακόμη και να αφοπλίσουν και να οπλίσουν από το τηλέφωνο!

σειρηνα Η εξωτερική σειρήνα αλλά και η εσωτερική είναι παρελκόμενα ενός συναγερμού σπιτιού που αυξάνει την ασφάλεια του χώρου σας και μειώνει τις πιθανότητες να είστε τα επόμενα θύματα διαρρήξεων. Η εξωτερική σειρήνα θα πρέπει να έχει  μπαταρία ανάγκης σε περίπτωση διακοπής ρεύματος για να συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά για μεγάλο χρονικό διάστημα και με την φωτεινή ένδειξη της που θα πρέπει να έχει να ενημερώνει ότι ο χώρος προστατεύεται από σύστημα ασφαλείας.  

 

Πίσω

Προσφορές σε συστήματα συναγερμών σπιτιών