Χαρακτηριστικά και κριτήρια επιλογής συναγερμού ενσύρματου ή ασύρματου

2020-04-10 12:56

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε απόλυτα ποιο από τα δύο είδη συστημάτων συναγερμού, δηλαδή ενσύρματα ή ασύρματα είναι το καλύτερο. Μπορούμε όμως να εξετάσουμε κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά, ώστε να καταλάβει κάποιος ποιο από τα δύο ταιριάζει περισσότερο για την τοποθέτηση στο χώρο του. 

Όπως γωνωρίζεται υπάρχουν δύο κατηγορίες συναγερμών με κριτήριο το μέσο μεταφοράς της επικοινωνίας των αισθητήρων με την κενρική μονάδα. Οι ενσύρματοι συναγερμοί που χρησιμοποιούν ως μέσο τα καλώδια από χαλκό και οι ασύρματοι συναγερμοί που χρησιμοποιούν τον αέρα. Τα ενσύρματα συστήματα συναγερμών ήταν τα πρώτα που χρησιμοποιήθηκαν και είναι τα πλέον διαδεδομένα, αλλά πλέον και τα ασύρματα συστήματα έχουν κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο στην αγορά από ότι τα προηγούμενα χρόνια. 

Ένα βασικό κριτήριο επιλογής είναι το κόστος. Τα ασύρματα συστήματα συναγερμού έχουν μεγαλύτερο κόστος περιφερειακών αισθητήρων από τα αντίστοιχα ενσύρματα. Από την άλλη εάν κοστολογήσετε το κόστος της τοποθέτησης, της συντήρησης και των καλωδίων, το συνολικό κόστος του ασύρματου συναγερμού μετριάζεται σημαντικά.

Επίσης ένα άλλο βασικό κιτήριο επιλογής είναι η εγκατάσταση. Το ασύρματο σύστημα είναι πολύ πιο εύκολο στην τοποθέτηση. Ο ασύρματος συναγερμός απαιτεί δύο καλώδια προς το δίκτυο ηλεκτροδότησης σε αντίθεση με τα τον ενσύρματο συναγερμό που απαιτούν σύνδεση καλωδίων σ' όλους τους αισθητήρες και τις συσκευές. Στην τοποθέτηση ενός ασύρματου συναγερμού δεν χρειάζεται να μετακινήσουμε έπιπλα, ούτε να καλύψουμε τα πατώματα από τα σκαψίματα από την διάνοιξη τρυπών στους τοίχους , τις οποίες στην συνέχεια θα πρέπει να τις κλείσουμε. Έτσι μετά την εγκατάσταση ενός ασύρματου συναγερμού δεν υπάρχουν καλώδια που περνούν μέσα από τους τοίχους, ενώ η αισθητική του κτηρίου παραμένει ίδια όπως ήταν πριν από την εγκατάσταση. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι οι μπαταρίες που τοποθετούνται στις συσκευές θα πρέπει να αντικαθίστανται ανά κάποια χρονιά. Από την άλλη πλευρά, ο εγκαταστάτης πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικός κατά την τοποθέτηση του ασύρματου συναγερμού. Οι ασύρματοι πίνακες δεν είναι όπως οι περισσότεροι ενσύρματοι, που διατηρούν δηλαδή σε ξεχωριστή θέση τον πίνακα από το πληκτρολόγιο, αλλά είναι συστήματα όλα σ' ένα με κομψό σχεδιασμό και σε πλαστικό κουτί. Ο ασύρματος πίνακας να είναι όσο το δυνατόν μακριά από μεταλλικές επιφάνειες για καλύτερο σήμα και έξυπνα τοποθετημένος δηλαδή μακριά από τα παράθυρα και τις πόρτες ώστε να μην υπάρχει άμεση πρόσβαση μετά την διάρρηξη.

Πίσω

Κριτήρια επιλογής ασύρματου ή ενσύρματου συναγερμού με απλά λόγια

Τα βασικά κριτήρια ης επιλογής του συστήματος ασφαλείας είναι το κόστος των υλικών και η εγκατάσταση

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2102208905 - 2118500028

Άμεση παράδοση σ' όλη την Ελλάδα!

 

 

Τα δημοφιλέστερα προϊόντα του e-shop μας